ОСИ

Голяма част от осите са социални насекоми, а други живеят единично. Гнездата на осите са изградени от пити съдържащи дървесни фибри и слюнна течност от женските оси. Места за построяване на гнездото: под покриви на къщи, в дупки на дървета, изоставени дупки на гризачи, в комини, стари кошери, между камъни, в дънери на дървета и др. Ужилването от осите е съпроводено с алергична реакция, тъй като в токсина, който отделят се съдържат алергени: белтъците мелитин и фосфолипаза.

Контролът включва: комуникация с клиента, инспекция, препоръки към клиента, избор на метод за дезинсекция (профилактични и химични мерки), мониторинг. Ако гнездата на осите са в дупки в стени, след отстраняване на гнездата от нашите експерти, дупката трябва да се запуши, за да не се образува ново гнездо.

оси

Поставят се специални капани с атрактанти или репеленти на местата където кръжат осите.  Химичните мерки – пръскане против оси и за контрол се провеждат с инсецтициди привечер или през деня в облачно време, когато осите са се прибрали в гнездата. Работи се с предпазно облекло и се използват аерозоли под налягане, прахообразни водоразтворими пудри или микроемулсионни концентрати. Заради труднодостъпните места, на които осите строят гнездата си, нашият екип използва съответно нужни приспособления и екипировка. 24 часа след пръскане гнездата се проверяват и ако е необходимо се дообработва, след което гнездата се унищожават, за да не привличат нови насекоми. Свържете се с нас за пръскане против оси в Пловдив и София.

НАПРАВИ СВОЕТО ЗАПИТВАНЕ СЕГА

Пръскане против оси в Пловдив и София

Call Now Button